Vitenskapen bak UV-C desinfisering

Patentert teknologi

Beskyttet av U.S. Utility Patents # 11225363, 1121449, 10988389

Vitenskapen

Vitenskapen bak UV-vannbehandling er ganske enkel. Når biologiske organismer som virus, bakterier, patogener osv. utsettes for UVC-lys, sprekker proteinene som finnes på celleveggen og forårsaker mikroorganismens død. Denne effekten forsterkes ytterligere når celler slutter å reproduseres som genetisk materiale (RNA og DNA), og danner tymindimerer ved absorbering av UV-lys.

Solstråling

Sollys består av et bredt spekter av elektromagnetisk stråling. Spesielt inkluderer denne strålingen ultrafiolett, synlig og infrarødt lys. Ultrafiolett er underkategorisert i UV-A-, UV-B- og UV-C-områder. Av all den ultrafiolette strålingen som solen sender ut, når bare 3-4% jorden. Av UV-strålingen som når jorden består ca. 95 % av UVA, 5 % består av UVB, og 0 % består av UVC, som på grunn av at jordens atmosfære absorberer all den skadelige strålingen.

Hvordan UV-C-rensing fungerer

Gjennom årene har flere vitenskapelige studier vist effektiviteten til UV-lys ved desinfisering av ulike overflater. I nyere tid er det oppdaget at UV-C-lys har maksimal bakteriedrepende effekt. Noe som betyr at ved å bruke den spesielle lysregionen av UV-C-lys kan behandle en overflate effektivt. WAATR sine flasker bruker denne spesielle lysregionen for å oppnå sin maksimale bakteriedrepende effekt. Bruk av laveffekts UV-C lys gir store fordeler når det gjelder sikkerhet og strømforbruk.

 • Garanti

  Produktene våre er laget for å gi rent vann i mange år. Vi er så sikre på vårt håndverk at vi er det ENESTE merket som forplikter seg til å gi deg 10 års garanti på ALLE VÅRE PRODUKTER mot produksjonsfeil.

  Mer info 
 • 14 dager returrett

  Du har 14 dagers angrerett fra den dagen du har mottatt varen.

  Husk at for å kunne returnere en vare, må den være ubrukt, i original forpakning med alt intakt.

  Mer info 
 • Bærekraft

  Alle deler av WAATR-produktene er designet for å vare, og deretter være fullt resirkulerbare. En enkelt kork/ flaske brukt riktig kan spare miljøet for 1460 plastflasker hvert år.